We maken samen plannen om de woningen te verbeteren. Doe mee!

Lees in deze nieuwsbrief wat er gebeurt en hoe je mee kunt doen.

English
Polski
български език

Straatbijeenkomst 10 december

Wil je ook meer weten van de plannen? Op zaterdagmiddag 10 december is er weer een bijeenkomst voor de hele straat. Deze keer is het in de Laleli Moskee. Daar presenteert Open Kaart een tussenstand van de ideeën die in de afgelopen tijd met bewoners en deskundigen zijn ontwikkeld. Hét moment dus om op de hoogte te blijven van de huidige stand van zaken en om je ideeën mee te geven. We maken er wat gezelligs van voor jong en oud. Een uitnodiging met meer informatie volgt binnenkort via mail en post.

Houd 10 december in de middag alvast vrij!

Veelgestelde vragen

Tijdens de inspecties en bijeenkomsten worden ook veel vragen gesteld. De antwoorden op de meest gestelde vragen verzamelen we op de projectwebsite. Vragen zoals bijvoorbeeld:

  • Wie bepaalt er wat er met mijn woning gaat gebeuren?
  • Waar krijg ik straks subsidie voor?
  • Mag ik slapen in de kelder?
  • Kan ik ook meedoen zonder overleg met mijn VvE?

Kijk op fazantstraataanzet.nl voor de antwoorden. Heb je andere vragen? Stel ze gerust, dan komen de antwoorden erbij.

Nieuw: overlegplek in de straat

De woning aan de Fazantstraat 91a is sinds kort door de gemeente ingericht als overlegplek. De klankbordgroep (bewoners die actief meedenken over de plannen) komt hier bijvoorbeeld samen. Open Kaart maakt er ook graag gebruik van rondom de huisbezoeken. Misschien komen we elkaar hier wel eens tegen binnenkort.

Je herkent de woning aan het makelaarsbord op het raam. In de woning zelf zijn foto’s te zien van vroeger en nu. Ook vind je er voorbeelden van gevelisolatie en worden hier de verschillende plannen besproken.

Waar gaat het nog maar over?

De Fazantstraat wordt niet gesloopt, maar blijft. Reden om naar de toekomst van de woningen te kijken. Hoe gaat het dan met de energiekosten, tocht, schimmel en geluidsoverlast? Omdat veel woningen op elkaar lijken maken we samen plannen om de woningen zuiniger, gezonder of groter te maken.

De woningen lijken op elkaar, maar zijn ook allemaal verschillend. Open Kaart komt bij iedereen langs voor inspectie van de woningen. Zo krijgen we een beter beeld van de huidige staat van de woningen. Tijdens het huisbezoek stellen we ook vragen over wat jij als bewoner belangrijk vindt voor de toekomst.

De gemeente maakt een subsidieregeling. Wanneer die af is, weet je welke verbeteringen voor jou mogelijk zijn. De eigenaren zijn uiteindelijk samen verantwoordelijk om de plannen uit te voeren. In de loop van 2023 wordt er meer bekend over de subsidie.