Samen plannen maken, zelf kiezen

Je huis is jouw thuis. Daarom bepaal je als eigenaar en/of bewoner zelf wat je wilt veranderen of verbeteren. Maar omdat veel woningen op elkaar lijken is het handig om samen plannen te maken. Dat scheelt geld en tijd en zo leren we van elkaar. Hier lees je hoe dat gaat. 






Dit is hét moment om na te denken over de toekomst van jouw woning.

Verbeteren met meerdere smaken

Onder begeleiding van Open Kaart gaan we ‘verbeterpakketten’ maken. Dat zijn mogelijkheden om je huis te verbeteren. Denk aan een pakket om de gevels op te knappen, een pakket om je woning duurzamer te maken of misschien wel om je huis groter te maken. Het is net als met maaltijdpakketten: uiteindelijk maakt iedereen het net anders. 

Praat met je buren

Met je Vereniging van Eigenaren (Vve) bepaal je welke verbeteringen er voor de gevels, het dak en het trappenhuis nodig zijn. Ga dus in gesprek met je buren. Wat vinden zij belangrijk?

Subsidie gemeente

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de noodzakelijke verbeteringen. Daarom ontwikkelen zij een subsidieregeling voor een deel van de kosten. Hoe dat er precies uitziet, moet nog blijken. Voor verduurzamen en vergroten bestaan er nu ook al subsidies.

Bijeenkomsten voor de hele straat

We organiseren meerdere bijeenkomsten voor de hele straat. Zo kunnen we ideeën uitwisselen en van elkaar leren. Daarnaast bieden spreekuren ruimte voor persoonlijke vragen, bijvoorbeeld als dingen niet duidelijk zijn. Hiervoor krijg je nog een aparte uitnodiging. 

Huisbezoeken

Open Kaart komt graag bij je langs om te kijken en te luisteren.
Op basis van deze woninginspecties en je wensen en mogelijkheden, kun je per portiek een advies samenstellen uit de verbeterpakketten. Zo zie je wat er kan en wat dat kost. Dat helpt om samen met je buren te beslissen welke vervolgstappen je wilt ondernemen.

Tijdens de woninginspecties kijkt Open Kaart naar je woning maar ook hoe het portiek (trappenhuis), de kelder en de zolder erbij staan. En we luisteren naar je ervaringen en wensen.

Voorbereiding

Het huisbezoek duurt ongeveer een uur. Zo bereid je je voor op het bezoek:

  • bedenk wat je belangrijk vindt voor je woning;
  • houd de gegevens van je energiegebruik bij de hand;
  • ken de afspraken met je VvE;
  • plan binnenkort een overleg in met je VvE als dat nog niet is gebeurd.
 

Spreekuren

Als we het hele portiek hebben kunnen inspecteren, sturen we een rapport met de bevindingen. Heb je daar vragen over? Kom dan langs bij het spreekuur. Over de spreekuren voor jouw blok krijg je meer informatie tijdens de inspectie.