Hoe kan jouw woning verbeterd worden? Doe mee!

In de Fazantstraat maken we samen plannen om de woningen te verbeteren. Lees in deze nieuwsbrief wat er gebeurt en hoe je mee kunt doen.

English
Polski
български език

Waar doen we het voor?

De Fazantstraat wordt niet gesloopt, maar blijft. Reden om naar de toekomst van de woningen te kijken. Hoe gaat het dan met de energiekosten, tocht, schimmel en geluidsoverlast? Omdat veel woningen op elkaar lijken maken we samen plannen om de woningen zuiniger, gezonder of groter te maken.

De gemeente maakt een subsidieregeling. Wanneer die af is, weet je welke verbeteringen voor jou haalbaar zijn. De eigenaren zijn uiteindelijk samen verantwoordelijk om de plannen uit te voeren.

Waar staan we nu?

Dit jaar werken we de verschillende onderdelen uit, zodat we volgend jaar per portiek een advies kunnen geven. Dan is er ook meer bekend over de subsidies. Dat betekent dit jaar veel uitzoekwerk en ontwerpwerk.

Op 22 maart was de startbijeenkomst. Toen hebben we kennis gemaakt met bewoners, eigenaar-verhuurders en VVE beheerders. Open Kaart is sindsdien druk bezig geweest om te kijken:

  • hoe de woningen gebouwd zijn
  • wat de staat is van de woningen
  • op welke manier woningen geïsoleerd kunnen worden
  • hoe woningen vergroot kunnen worden

We hebben nu vooral contact met eigenaar-bewoners, onder andere via de werkgroep. Wanneer de plannen duidelijker worden organiseren we weer een bijeenkomst voor de hele straat.

Wat kun je de komende tijd verwachten?

Open Kaart doet nu gerichte woninginspecties. Daarvoor zijn we regelmatig in de straat te vinden. Ook komen er verschillende experts om advies te geven.

De gemeente doet onderzoek naar de fundering van de woningen. Daarmee wordt duidelijk hoeveel extra gewicht er op de woningen kan komen. Ze zullen op zes plekken gaten graven in de straat.

Binnenkort beschikken we over een lege woning van de gemeente. De woning is straks duidelijk te herkennen. Hierin spreken we graag af met bewoners uit de straat om de plannen te bespreken!

Wat kan ik verwachten als eigenaar-bewoner?

We horen graag hoe jij over je woning denkt en wat jij belangrijk vindt. Wil je een afspraak maken voor een huisbezoek? Neem contact op via fazantstraataanzet.nl En sluit je aan bij de klankbordgroep of kom naar de bijeenkomsten waarin wij de plannen en voortgang bespreken.

Wat kan ik verwachten als huurder?

Volgend jaar komen we langs voor een inspectie. Dan horen we graag wat er volgens jou verbeterd kan worden. Of jouw woning straks verbeterd wordt hangt af van de medewerking van de eigenaar. De gemeente is bezig om eigenaren te stimuleren om mee te doen. We houden je intussen graag op de hoogte via nieuwsbrief en website