Op zaterdag 7 september was het dan zover. Eindelijk kon de Fazantstraat worden geïnformeerd over de plannen voor de aanpak van de woningen in de Fazantstraat. Deze informatiemarkt op het schoolplein van obs de Kameleon werd mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, VVE-010 en architectenbureau Open Kaart. Het was een geslaagde zonnige dag met een goede opkomst.

Kraampjes
Om 11 uur in de ochtend startte de informatiemarkt en dat was te merken ook. De eerste groep bewoners kwam namelijk direct al langs om hun vragen te stellen. Het projectteam van de gemeente was aanwezig, net zoals het team van VVE-010. Ook Open Kaart en de energiecoaches van Kringpower hadden een eigen kraampje. Deze werden gedurende de dag goed bezocht door omwonenden.

Ook de lekkere koffie en de smoothies van Lori deden het goed onder de bezoekers. De verse fruithapjes kwamen op deze warme dag goed van pas.

Vragen
De meeste vragen die werden gesteld gingen over wat de consequenties zijn voor de bewoners, wat er allemaal wordt aangepakt in en buiten de woningen en wanneer dit alles gaat plaatsvinden. Daarnaast was er veel interesse voor de aanpak van Open Kaart waarbij bewoners de ruimte hebben om op sommige vlakken mee na te denken. Bijvoorbeeld over de portiekentree en de portiekraam. Op 8 oktober organiseert Open Kaart een workshop waarbij bewoners het gesprek kunnen aangaan over de ontwerpvoorstellen die zij hebben gemaakt.

De energiecoaches konden de bewoners informeren over hoe ze het beste energie kunnen besparen met het aanpassen van kleine maatregelen in hun woning. Ook zij werden gedurende de dag veel geraadpleegd door de bezoekers. Er zijn zelfs afspraken ingepland met bewoners om direct wat zaken aan te pakken.